Listing 1 - 10 of 19 << page
of 2
>>
Sort by

Book
Het voedsellabyrint : een weg uit het doolhof van eetadviezen en -trends
Authors: --- ---
ISBN: 9789045027159 9045027151 Year: 2014 Publisher: Amsterdam Antwerpen Atlas Contact

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Er is te veel tegenstrijdige informatie over gezond worden en blijven. Uit onderzoek naar waarom mensen ziek en/of dik worden blijkt dat chronische stress, een ongezond voedselaanbod, gebrek aan kennis en vaardigheden en armoede belangrijke oorzaken zijn van ongezond eetgedrag, maar een samenhangende visie op een oplossing ontbreekt.


Book
Nutritional Management of Equine Diseases and Special Cases
Author:
ISBN: 9781119191872 Year: 2017 Publisher: Ames John Wiley & Sons

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Buy this! Alles wat je niet wilt weten over eten...
Author:
ISBN: 9789079051014 Year: 2007 Publisher: s.l. De Wereld


Book
Paarden houden : fokkerij, exterieur, voeding, huisvesting, gezondheid en welzijn van paarden
Author:
ISBN: 9789090223766 Year: 2007 Publisher: Cadzand : Hil Bos,


Book
Van mammoet tot big mac : een geschiedenis van onze voeding
Author:
ISBN: 9789462671171 9462671176 Year: 2017 Publisher: Berchem EPO

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Waar komt onze voeding vandaan? Waarom zijn mensen alleseters? Is de industriële landbouw een vloek of een zegen? Zijn fastfoodketens en panklare maaltijden een bevrijding voor de vrouw of een doem voor onze gezondheid?00Van Dagelijkse kost tot Puur genieten: al jaren zijn Vlaanderen en Nederland in de ban van kookboeken en kookprogramma?s. Maar wie weet hoe onze voeding door de eeuwen heen is geëvolueerd? In 'Van mammoet tot big mac' vertelt dokter Staf Henderickx voor het eerst in dit taalgebied het verhaal achter wat op ons bord ligt. Een fascinerend relaas over de zeven vette en de zeven magere jaren in Egypte, de eerste voedselbanken in het oude Rome, middeleeuwse kapoenen, de gouden appels van Columbus, vegetariërs tegen wil en dank, en het haringmirakel tijdens de Tweede Wereldoorlog. Maar ook over de pesticiden, smaak-, kleur- en bewaarstoffen in ons eten en een landbouw- en voedingsindustrie in de ban van chemische monopolies.


Book
Van de grond tot in je mond : 101 pistes voor een kwaliteitsvoeding.
Authors: ---
ISBN: 9080520128 Year: 1999 Publisher: Leuven Vredeseilanden-COOPIBO

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

De crisis in de voeding en meer bepaald de dioxinecrisis heeft aangetoond hoe lang en complex de weg tussen product en consument was. De actualiteit heeft ook duidelijk aangetoond hoe bezorgd verbruikers en producenten waren om de kwaliteit van levensmiddelen. In België en Europa is men thans getuige van de ontwikkeling van 'kwaliteitskanalen' met de bedoeling vertrouwen van verbruikers te herstellen en versterken, hetzij door direct contact tussen hen en producenten, hetzij door de invoering van labels, hetzij nog door uitwisseling van ethische principes.


Book
Verpakken van voedingsmiddelen : een ketenbehandeling
Author:
ISBN: 9055760544 Year: 1996 Publisher: Deventer Kluwer

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

In dit boek wordt op praktische wijze ingegaan op de functies van verpakken en de daarbij te gebruiken verpakkingen. Uitgangspunt is een beoordeling binnen de normale samenhang van de voedingsmiddelenketen. De eisen op het gebied van gebruik, kwaliteit, milieu en operationele uitvoering worden behandeld. Om echter een optimale verpakking te maken moeten deze verschillende eisen worden afgewogen door middel van een ketenbeoordeling van het verpakte product. De opzet en de praktische uitvoering van dergelijke functionele beoordeling worden behandeld. Er wordt een groot aantal aanwijzingen gegeven voor zowel productontwikkelaars als verpakkingstechnologen om gestructureerd verpakkingen te ontwerpen en te optimaliseren. Voor oefening wordt een aantal vereenvoudigde maar praktische problemen opgenomen.


Book
Goed eten : onze voeding in vraag
Author:
ISBN: 9789401401005 Year: 2012 Publisher: Tielt LannooCampus

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Kom je aan van aardappelen? Hoeveel cholesterol bevatten eieren? Zijn lightproducten goed of slecht? Is aspartaam kankerverwekkend? Beschermt knoflook tegen chronische ziekten? Hoe gezond is koffie? En zijn biologische voedingsmiddelen echt zoveel gezonder? Voeding is geen exacte wetenschap en in de massa aan voedingsinformatie is het steeds moeilijker te bepalen wat goed is en wat niet. Bovendien sturen marketingafdelingen van voedingsbedrijven vaak boodschappen de wereld in die helemaal niet of slechts gedeeltelijk wetenschappelijk correct zijn. Dat maakt het voor de consument allemaal nog complexer. Wat moet ik nu nog eten? Wie mag ik nog geloven? Word ik elke dag langzaam maar zeker vergiftigd? In Goed eten krijg je een duidelijk antwoord op de meest essentiële voedingsvragen. Het is verplichte lectuur voor iedereen die zich afvraagt of gezond eten überhaupt nog mogelijk is en die inziet dat kennis en wetenschap hand in hand moeten gaan om gezond te consumeren.


Book
Microbiologie van voedingsmiddelen : methoden, principes en criteria.
Authors: --- --- --- --- --- et al.
ISBN: 9072072553 Year: 1999 Publisher: Houten Keesing Noordvliet

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

In het eerste deel wordt ingegaan op aspecten als wijze van monstername en transport, verdunning en bereiding van monsters en kleuring van micro-organismen. In deel 2 worden groepen voedingsmiddelen en diervoeders besproken. De delen 3 en 4 geven vervolgens aan hoe het onderzoek van de belangrijkste groepen van micro-organismen of soorten wordt uitgevoerd. In deel 5 wordt lijn- en omgevingsonderzoek behandeld. Er wordt besproken hoe en met welke materialen microbiologisch onderzoek van handen, lucht, water en omgeving plaatsvindt. Deel 6 behandeld de voedselveiligheid en deel 7 geeft informatie over snelle detectiemethoden. In deel 8 wordt ingegaan op desinfectantia, bacteriofagen, bacteriegroeiremmende stoffen en de fosfatasetest. Tabellen voor groepering en identificatie van micro-organismen staan weergegeven in deel 9. De bereiding van media en reagentia, nodig bij het microbiologisch onderzoek, staat vermeld in deel 10.


Book
Lekker ecologisch! Ruim 500 recepten en een schat aan informatie
Authors: ---
ISBN: 9789081612869 Year: 2013 Publisher: Berchem Velt

Listing 1 - 10 of 19 << page
of 2
>>
Sort by